Sikkerhet og videokonferanser

Oppdatert: 24. mai 2020

Blir sikkerhet og personvern tilstrekkelig ivaretatt når vi bruker videokonferanser? De siste ukene har bruken av videokonferanseløsninger eksplodert i anvendelse i næringsliv, skoler og universiteter.


Den britiske regjeringen med statsminister Boris Johnson øverst til venstre, holder videokonferansemøte med Zoom. (Bilde fra Boris Johnson's twitter)Med økt bruk kommer også historier om feil bruk og uakseptable opplevelser som nakne menn som har kommet inn på en barneskole-gruppe – personopplysninger blir videresendt til Facebook osv. Denne problematikken har førsteamanuensis ved BI og selverklært «datanerd» Espen Andersen skrevet et blogg-innlegg om på sitt nettsted tversover.com.


-Er det grunn til å være bekymret for Zoom, Whereby, Teams, Hangouts eller andre plattformer?, skriver Andersen, - og svarer umiddelbart "nei".


-Det er helt riktig at videokonferanser introduserer en del sikkerhets- og personvernproblemer, men hvis vi ser litt realistisk på det, sitter det største problemet ikke i teknologien, men mellom kontorstolen og tastaturet. (Noe vi datanerder referer til om PEKBAC – Problem Exists Between Keyboard and Chair, fortsetter Espen Andersen.


Den klare anbefaling er å forstå hvordan du skrur på de ønskede og nødvendige sikkerhetskonfigurasjoner som videokonferanseløsningene har som funksjonalitet.

Les hele Espen Andersen sin blogg om Sikkerhet og videokonferanser på tversover.com her.


Move har levert Zoom videokonferanseløsninger i flere år og har lang erfaring i identitets- og tilgangskontroll. Ta kontakt dersom du ønsker råd og veiledning.

188 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle