• Oona

Moderne datasenterarkitektur

Ny arkitekt og sjefskonsulent i Move

Ivar Løvbrøtte er ansatt som sjefskonsulent/arkitekt i Move, og hadde sin første dag på jobb 4. januar. Han har lang og bred erfaring fra databransjen, spesielt innenfor teknologiene til Linux, Microsoft og VMware.


Gjennom jobben som arkitekt i Move får han brukt kunnskapen sin til å finne de beste løsningene for kunden; designe, implementere og sikre komplekse nettverk enten i lokale datasentre eller ut i skyen.

– Jeg gleder meg til å lære mer rundt teknologier fra andre leverandører enn jeg kjenner fra før, Move har et bredt spekter som de ivaretar, sier Ivar.

I sin karriere har han vært med på å etablere og drifte 4 datasentre i Norge og Sverige gjennom Datametrix, nå Telenor. Jobben gikk ut på å bygge opp kundesiloer og sikre datasentrene. Ivar var Technical Lead og hadde lagring, server, OS, virtualisering og backup som ansvarsområder. Han var også med å bygge opp VMware-kompetansen i Datametrix, og da han ga seg i firmaet i 2017 og begynte i Atea, var det primært VMware han jobbet med videre. Nå har han altså startet i Move.Arkitekt og sjefskonsulent i Move Ivar Løvbrøtte.
Arkitekt og sjefskonsulent i Move Ivar Løvbrøtte.

- Som arkitekt ønsker jeg å hjelpe kundene til å se helheten og finne riktige løsninger basert på kundens preferanser og behov. Med min brede bakgrunn og lange fartstid har jeg god oversikt og forståelse for teknologitrendene og ser helheten. Fremover vil det være viktig for IT-ledelsen å sikre kontiniuitet gjennom robuste backup-løsninger med S3 lagring, f.eks Cloudian, og nettverk må sikres mot løsepengevirus og samtidig gi kundene en god opplevelse med fjernarbeidsløsninger. 2-faktorløsninger og muligens mer biometri vil kunne sikre kontoer mot innbrudd.

- Jeg kjenner godt til Move fra før, det er en spennende bedrift i vekst og jeg får sjansen til å bli kjent med og jobbe sammen med dyktige folk, sier Løvbrøtte. - Jobben som arkitekt er spennende og for meg er det utrolig inspirerende å veilede kunder på et høyt teknisk nivå.

Så hvordan er det å være nyansatt midt i en pandemi? – Det er litt annerledes å være ny akkurat nå, hvor vi så og si ikke møtes fysisk. Men jeg er godt i gang ute hos kunde og gleder meg til jeg etter hvert kan treffe Move-kollegaer uten en skjerm i mellom. Jeg har stort sett jobbet i store bedrifter tidligere, og ser frem til å jobbe i Move som har litt færre ansatte. Det gjør det enklere å få kontakt med folk, beslutningsveiene er kortere og man føler større eierskap til resultatene, avslutter Ivar.


243 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle